Ales Lamr

Ales Lamr

Printing, painting

Bibliography

1968 J. Padrta, Královská cesta, Výtvarná práce 16/17
P. Štěpánek, Cronica de Praga, Goya 92
1969 V. Burda, II. Pražský salón, Výtvarná práce 9
1970 P. Štěpánek, Kresby Aleše Lamra, Host do domu 6
J. Šmíd, Výstavy předjarní, Výtvarná práce 4
J. Padrta Výstava mladých, Výtvarná práce 9
1971 P. Štěpánek, Arte attualle in Cecoslovacchia, D'Ars 56/57
1973 H. Bažantová, Z jarních výstav, Výtvarný život 8
1975 J. Kříž, Aleš Lamr v Jilské ulici, Umění a řemesla III
J. Kroutvor, Plakáty a obrazy Aleše Lamra, Film a doba 7
H. Schreiber, O jarním optimismu, Tvorba 15
1979 J. Valoch, Výtvarný humor Aleše Lamra, Rovnost 10. 4.
1980 P. Štěpánek, Cronica de Praga, Goya 151
Jazzpetit partitury, Jazzová sekce
1981 G. Lamon, Au jardin des enfants, Vivre Aujourd'hui 7. 8.
1982 J. Dvořák, Kouzelná zahrada, Tvorba 20. 10.
J. Dvořák, Divadlo v pohybu, Scéna 25/26
1983 P. Nedoma, Kresby Aleše Lamra, Výtvarná kultura 4
M. Langrová, Klíče k obrazu, Albatros, edice Objektiv
J. Kříž, II grottesco nell arte ceca contemporanea, Terzoocchio 3
J. Kříž, Hry na hru Aleše Lamra, Bydlení 2
P. Štěpánek, La nueva generacion del arte checo, Goya 177
J. Dvořák, Jak se slaví 15. narozeniny, Sborník Než spadne opona, Brno
1984 S. Hošková, Mladá kresba, Odeon Praha
1987 J. Hůla, Aleš Lamr, Gramorevue 1
R. M. Rinaldi, Una clinica pediatrica, Interni 370
Z. Lukeš, Nové dětské zdravotní středisko, Technický magazín 3
J. Macháček, Jak se nebát doktora, Bydlení 767
J. Hůla, Dablovky výtvarná hra Opus Musicum 3
1988 L. Žižková, Dětské zdravotní středisko, Domov 3
O. J. Sekora, Pohoda v parku, Domov 2
J. Kříž, Kosmické hry Aleše Lamra, Literární měsíčník 6
M. Lamač, České zátiší na HLuboké, Ateliér 6
M. Klivar, Barevná plastika ve Vojanových sadech, Ateliér 9
J. Hůla, Na světě jsou všechny barvy, Svobodné slovo 1. 10.
P. A. Croset, Three projects by D.A. Studio in Czechoslovakia, Casabella 548
N. Řeháková, Kresby Aleše Lamra, Ateliér 20
1989 P. Zadražil, Obrazy, objekty, kresby A.Lamra, Domov 1
J. Novotná, Výtvarník Aleš Lamr, Opus Musicum, 1
L. Tomsová, Lidé s kameny, Ateliér 3
L. Tomsová, Znakem je barevnost, Ateliér 5
1990 L. Žižková, Příběhy příbramské školy, Domov 2
I. Sedláček, Nová tvorba, Ateliér 6
I. Zhoř, Klíče k sochám, Albatros, edice Objektiv
J. Hůla, Cesta za světlem, Svobodný zítřek7
M. Sylvestrová, Československé užité umění, Design Journal 27
P. Nedoma, Světlo v temnotě, Ateliér 26
1991 J. Machalický, Aleš Lamr, Poznámky z ateliéru, Tvorba 11
M. Krauzová, Putování Aleše Lamra z Moravy do Čech, Občanský deník 6
P. Nedoma, Současné křesťanství a současné umění, Umění a řemesla 3
1992 I. Neumann, Aleš Lamr v galerii Via Art, Ateliér 23
K. a L. Cato, Graphics in The Third Dimension, Graphic SNA, Japonsko
1993 I. Zhoř, Proměny soudobého výtvarného umění, SPN Praha
J. Fiala, Obraz jako hra, Vesmír roč. 72/7
K. Cikánová, Malujte s námi, Aventinum
N. Matsura, Modern Czech Posters, Idea 241
1994 J. Kříž, Lamrova retrospektivní série, Ateliér 1
Z. Freisleben, Socha a Hlína podruhé, Ateliér 23/10, 11
1995 I. Neuman, Aleš Lamr, Ateliér 13
B. Ditrych, Aleš Lamr, Věda a technika, 8
M. Mžyková, J. T. Kotalík, J. Valoch, Zakázané umění I, Výtvarné umění, 3-4
1996 M. Slavická, M. Pánková, Zakázané umění II, Výtvarné umění 1-2
K. Cikánová, Aventinum Praha
1997 J. F. Psycho-malerei aus Tschechien: A. L. zigt Bilder im MPI Münchechen, Merkur, 28/2
I. Zimmerman - Geheimnisvollespiel - Südd Zeitung 6. 3.
J. Haas, Dílo vysmívající se konzumnímu životu, Deník říjen
1998 R. Wagner, Aleš Lamr, malíř, grafik, keramik, M. F. dnes 12. 6.
J. Hůla, Aleš Lamr vystavuje na Novoměstské radnici grafiky roč V číslo 136 - 16. 6.
P. Urban - Z výtvarného umění se stále více stáva byznys?, Haló noviny 4. 6.
P. Oslzrý, Páté divadlo v Pohybu, Program Divadla na Provázku Brno
S. Wildová, Barvy jsou pro každého? Pražský čtrnáctideník č. 12 3. roč.
P. Pečínková, Contemporary Czech Paiting, Gordon and Breach Arts International, Australie
K. Jaroš, Lamrova tvorba dospěla k symbolům, MF DNES, 26. 9.
K. Cikánová, tužkou, štětcem nebo myší, Aventinum Praha
R. Pivec, Vernisáž, Rychnovský zpravodaj, 1. 10.
H. Pusch, Sammlung Kurrt Descher im Stadthaus, Südwestpresse 26. Juni
1999 K. Jaroš, výstava nabízí nejnovější tvář Aleše Lamra M.F. DNES 4. 8.
K. Jaroš, Aleš Lamr vystavuje své práce v ústecké galerii pod radnicí, Orlické noviny 30. 7.
R. Wagner, Aleš Lamr míří dovnitř, EXIT, prosinec
2000 R. Wagner, Lamr směřuje do nitra obrazového pole, Lid. noviny 10. 1.
Z. Freisleben, Aleš Lamr, Energie barvy a tvaru, KERAMIK, 2
L. Procházka, Český barok, Lamr a Kabala, Xantypa, září
V. Dezortová, Na podlaze topinky, na střeše kůrky, Pěkné bydlení srpen
2001 P. Klimeš, Barevný svět Aleše Lamra, Veselý výlet, 17
J. Soukup, vernisáž obrazů Aleše Lamra, Hradecké noviny 2. 6.
2002 L. Žižková, Pavel Šťastný, Art& Interier, Příloha ke katalogu, březen
T. Hendrych, Love Letters, Místo očisty, duben
A. Gregar a J. Kožnar, Čtyři roční doby Aleše Lamra, Nové Kralicko, 5. 6.